Yeni Türkü

Halis BÜTÜNLEY

1956 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Halis BÜTÜNLEY, 1988 yılında hazırlanan Yeşilmişik albümünün stüdyo kayıtları sırasında Yeni Türkü ile tanıştı. Yeşilmişik, Vira Vira ve Rumeli Konseri isimli albümlerde tonmayster olarak yaptığı katkıların yanı sıra, 1988 yılından itibaren verdikleri konserlerde vurmalı çalgılarıyla yer aldı. Grupta bulunduğu 1989–1992 yılları arasında BÜTÜNLEY, Vira Vira ve Rumeli Konseri isimli albümlerde ve o dönemde verilen bütün konserlerde, çaldığı enstrümanları ile ve vokal yaparak yer aldı. Birçok sanatçıya sahne ve albüm çalışmalarında eşlik eden BÜTÜNLEY, bir dönem tek başına sahne çalışmalarında da bulunmuştur. 1998 yılında, menajerliğini yaptığı Kerim TEKİN’in hayatını kaybettiği kaza kendisini de iki yıl boyunca mesleğinden uzak bırakmıştır. Stüdyo müzisyenliği, aranjörlük, menajerlik ve prodüktörlük gibi alanlarda uzun yıllardır hizmet vermektedir.

Halis BÜTÜNLEY 1956 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Çeşitli iş kollarında çalışarak başladığı profesyonel hayatını, 1975 yılında abisi Yusuf BÜTÜNLEY’le Nişantaşı’nda açtıkları YHB Hi-Fi adındaki mağazayla sürdürdü. Gündüzleri mağazada plak ve müzik setleri satan H. BÜTÜNLEY, geceleri de çeşitli orkestralarda müzik yapmıştır.

Mavi Işıklar (1964), Gala Müzik Kulübü’ndeki dans müziği orkestraları (1974) ve Shereton Hotel’de çıkan Muhittin Paydaş Orkestrası (1974-1978) ile bateri çalmış, solo programlar yapmıştır.

1980 yılında Galata Kulesi Orkestrası ve aynı yıl İsviçre’de 7-8 ay süreyle çeşitli orkestralarda bulundu.

1982 yılında, YHB Hi-Fi isimli mağazalarının adını değiştirerek YHB Stüdyoları olarak, kayıt stüdyosuna dönüştürdüler. Bu stüdyoda; Füsun Önal, Nilüfer, Nükhet Duru, Zekai Tunca, Füsun Önal, Neco, Ajda Pekkan, Zuhal Olcay, Ezginin Günlüğü gibi isimlerin albümlerinde tonmayster ve düzenlemeci olarak katkıda bulunmuştur. 1992 yılında YHB Stüdyoları’ndaki ortaklığından ayrılıp, Garo Mafyan ile ortak olarak MB Limited Şirketi’ni kurmuştur. Burada Tayfun (Duygulu), Jale, Bora Gencer, Bendeniz, Nalan gibi şarkıcıların albümlerini hazırlamış, menajerliklerini de yapmıştır.

1988’de Yeni Türkü’yle Yeşilmişik albümünün stüdyo kayıtları için bir araya gelmiştir. Gruba bateri, perküsyon, vokal, tonmeisterlik yaparak katkıda bulunan H. BÜTÜNLEY, 1988-1989 yılları arasındaki konserlerde onlara eşlik etmiştir. 1989 yılından itibaren grup üyesi olan Halis BÜTÜNLEY, Vira Vira ve Rumeli Konserleri albümlerinde tonmayster olarak, vurmalı çalgılar çalarak ve vokallere katılarak grupta yer almıştır. Rumeli Konserleri’nin konser kaydında ses tesisatı kurulumu ve kayıtların gerçekleştirilmesinde Serdar ALTINÇİZME ile birlikte çalışmıştır.

1998 yılında DMC isimli firmaya bağlı olarak menajerlik yaptığı dönemde, Kerim Tekin ile beraber geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmış; öldü zannedilerek bu konuda yanlış haberler yayınlanmıştır. Bu kaza neticesinde iki yıl süreyle müzik dünyasından ayrı kalan H. BÜTÜNLEY, halen pek çok albüm çalışmasında yapım, kayıt, vokal katkılarda bulunmakta ve Bora Gencer başta olmak üzere, çeşitli konser ve sahne çalışmalarında bulunmaya devam etmektedir. YHB Stüdyoları’nda vurmalı çalgılar alanında özel dersler vermektedir. 2 çocuk babasıdır.

2016 yılı Temmuz ayında aramızdan ayrıldı.

Yer Aldığı Albümler:

Vira Vira; Bateri, Perküsyon, Vokal
Rumeli Konseri; Bateri, Vokal

Bu maddenin içeriğinde eksik bulduğunuz her konuyu, lütfen iletişim linkini kullanarak bizlere bildiriniz. Maddeyle ilgili bilgi, belge, fotoğraf, video vb. tüm katkılarınız, web sitesi editörlerince değerlendirilecek ve yayınlanacaktır. Yeni Türkü müziğine katkıda bulunan tüm emekçileri saygıyla anmayı borç bilen Yeni Türkü.Org Web Ansiklopedisi, tüm katkılarınızı isminize yer vererek yayınlayacaktır.